Το ζώδιο του Κριού και η συμβίωση

Κοινοποίηση:

Ο θερμός ενθουσιώδης Κριός μπορεί να είναι ιδανικός συγκάτοικος –αν το θέλει και τον βολεύει. Όταν είναι στις καλές του ο Κριός είναι εξαιρετικά διασκεδαστικός και κοινωνικός και παρασύρει τους γύρω του να χαρούν και αυτοί με τη καλή του διάθεση. Επειδή όμως οι Κριοί δε φημίζονται για την ικανότητά τους για συνεργασία, μπορούν πολύ εύκολα να αδιαφορήσουν για τις ανάγκες και την ησυχία των συγκατοίκων τους, με αποτέλεσμα να τους τρελάνουν όταν –για παράδειγμα –προσκαλούν ένα φίλο για φαγητό τη τελευταία στιγμή χωρίς να κάνουν τον κόπο να ρωτήσουν τους άλλους.

 

Είναι ένα εξαιρετικά ανεξάρτητο ζώδιο και η φήμη τον θέλει να βάζει τις δικές του ανάγκες πάνω από όλα. Επομένως οι Κριοί απαιτούν άπλετο χώρο για να κινηθούν και να ικανοποιήσουν τα ενδιαφέροντά τους –συνήθως έξω από το σπίτι –και η συνεχής επαφή με τους άλλους τους κάνει να νιώθουν καταπιεσμένοι. Οι Κριοί είναι πολύ στοργικοί και αξιαγάπητοι τις λίγες, σύντομες φορές που το θέλουν και αυτό μπορεί, τελικά, να ικανοποιεί τους άλλους συγκατοίκους. Αυτό όμως δεν τους δίνει το δικαίωμα να αποφεύγουν να εκπληρώνουν τα καθημερινά οικιακά τους καθήκοντα. Αν οι Κριοί παραμελούν τις υποχρεώσεις τους αυτές, δεν κάνουν αυτό που τους αναλογεί και περιμένουν από τους άλλους να κάνουν τα πάντα, τότε θα πρέπει να τους πει κανείς ξεκάθαρα τι περιμένει από αυτούς, αλλιώς θα δημιουργηθούν παράπονα και μνησικακίες.

 

Η τάση του Κριού για ξαφνικές αλλαγές διάθεσης δεν εγγυάται μια ήρεμη και ειρηνική συμβίωση, αν και πολλές φορές ένας έντονος καβγάς βοηθάει να ξεκαθαρίσει η ατμόσφαιρα. Και η αρμονία επανέρχεται αμέσως γιατί οι Κριοί συγχωρούν εύκολα, ό,τι και αν ειπώθηκε πάνω στον καβγά.

zodia-zvdia-22