Το Ζώδιο των Ιχθύων και η εμφάνιση

Έχει ειπωθεί ότι οι Ιχθύες μπορούν να αλλάξουν σχήμα μπροστά σας ώστε να καθρεφτίσουν την ατμόσφαιρα του περιβάλλοντος. Ως ζώδιο του χαμαιλέοντα, ίσως δεν πρέπει να ξαφνιάζει το γεγονός ότι έχουν κατηγορηθεί πως προσπαθούν να είναι καλοί για όλους.
Το πρόσωπό τους φαίνεται να είναι το ίδιο ρευστό με το σώμα. Μπορεί άλλοτε να είναι ακίνητο και ανέκφραστο και άλλοτε να εφορμά στη ζωή σαν κύμα που σπάει στην παραλία. Τα υγρά μάτια είναι δυνατό να εξέχουν όπως του ψαριού ή να είναι πελώρια και στρογγυλά. Οι Ιχθύες είναι ένα από τα πιο «θηλυκά» σημεία του ζωδιακού, στοιχείο που μπορεί να μαλακώσει τη μορφή ενός άντρα. Αλλά ο άντρας Ιχθύς, ο οποίος είναι ικανός να κάνει την ευαισθησία και την ευσπλαχνία του να συνυπάρξουν με την αρσενική πλευρά του εαυτού του, μπορεί να αποπνέει μια σχεδόν μυστικιστική γοητεία.
Η χαρακτηριστική γυναίκα του ζωδίου δίνει τη ρομαντική εικόνα της πριγκίπισσας του παραμυθιού. Η ομορφιά της είναι σχεδόν υπερβολική, με λεπτά χαρακτηριστικά και ονειροπόλα μάτια. Ωστόσο, παρ’ όλο που φαίνεται ευάλωτη έχει αυτοπεποίθηση αφού πίσω από την αιθέρια εμφάνιση τελικά είναι αδύνατο να τη βυθομετρήσεις.
Η προσωπογραφία των Ιχθύων: Γεμάτο στρογγυλό πρόσωπο με πλατιά ζυγωματικά και χαμηλό μέτωπο χαρακτηρίζει τους Ιχθύες. Το στόμα μπορεί να είναι στρογγυλό και γεμάτο ή λεπτό και ακανόνιστο.
Οι φυσικές περιγραφές των διαφόρων τύπων των Ιχθύων έλκουν σταθερά την έμπνευσή τους από τη θαλάσσια ζωή. Συχνά είναι δύσκολο να τους κατατάξει κανείς σε κατηγορίες, καθώς μοιάζουν να προσαρμόζονται στο περιβάλλον τους. Κυμαίνονται από το λυγερό χέλι μέχρι τον ογκώδη φαλαινοκαρχαρία.