Βρέφος 1 μήνα

Κοινοποίηση:

Το μωρό σας θα γνωρίσει ένα μήνα μεγάλων αλλαγών. Ο ύπνος του, η διατροφή του, η περιποίηση του και η συναισθηματική του ανάπτυξη θα είναι πλέον μια προτεραιότητα στη ζωή σας. Θα εκπλαγείτε από την ταχύτητα της προόδου του.

Η υγεία του τον 1ο μήνα

Πριν από την 10η ημέρα, θα πρέπει να εκτελέσετε τη δεύτερη ιατρική εξέταση στον παιδίατρο. Αυτό γίνεται συχνά με την επιστροφή από το μαιευτήριο στο σπίτι. Το νεογέννητο είναι συνήθως «εμβολιασμένο» κατά των μολυσματικών ασθενειών, επειδή εξακολουθεί να έχει τα αντισώματά σας, γι’αυτό και το πρώτο εμβόλιο κατά της φυματίωσης δεν είναι υποχρεωτικό όμως προτείνεται το νεογέννητο να μην έρχεται σε επαφή με άλλα παιδάκια.

zodia-zvdia-22

Κάντε μια λίστα με τα ερωτήματα που έχετε να θέσετε στον παιδίατρο και συμβουλευτείτε τον το συντομότερο.

Μετρήσεις του μωρού κατά τον 1ο μήνα

Βάρος και ύψος για αγοράκι 1 μήνα

Χαμηλότερο βάρος Μέσο βάρος Ανώτερο βάρος Χαμηλότερο ύψος Μεσαίο ύψος Ανώτερο ύψος

3 kg

4 kg

5 kg

49 cm

53 cm

55 cm

Βάρος και ύψος για κοριτσάκι 1 μήνα

Χαμηλότερο βάρος Μέσο βάρος Ανώτερο βάρος Χαμηλότερο ύψος Μεσαίο ύψος Ανώτερο ύψος

2.8 kg

3.7 kg

4.6 kg

48.5 cm

52.5 cm

55 cm

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, το μωρό σας έχει εντυπωσιακή ανάπτυξη. Παίρνει κατά μέσο όρο ~ 30 – 50 γραμμάρια ανά ημέρα.

Ο πρώτος μήνας του βρέφους και πιο συγκεκριμένα οι πρώτες 40 ημέρες, είναι οι πιο δύσκολες. Τόσο για το βρέφος που θα πρέπει να προσαρμοστεί σε ένα νέο περιβάλλον όσο και για τη μητέρα και το ζευγάρι των γονέων βέβαια που θα πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα.

Ο ύπνος, η σίτιση αλλά και η φροντίδα του νεογέννητου βρέφους θα πρέπει να είναι στο εξής οι κυριότερες προτεραιότητές σας.