Κριός και φαγητό

Όπως και με όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητές τους έτσι και στο φαγητό οι Κριοί θέλουν να τελειώνουν γρήγορα. Ο νους τους βρίσκεται συχνά σε άλλα θέματα και όχι στην τροφή, παρόλο που συνήθως έχουν πολύ καλή όρεξη. Εκτιμούν το καλό φαγητό, που τους αρέσει να είναι άφθονο και εύκολο στην προετοιμασία του.

Όταν κάνουν σε άλλους τραπέζι το κάνουν με ικανότητα και γούστο αν προτιμούν να φτιάχνουν φαγητά που γίνονται γρήγορα και να τα παρουσιάζουν χωρίς επιτήδευση και φασαρία.

Όταν δε μαγειρεύουν για άλλους, οποιοδήποτε φαγητό μπορεί να φαγωθεί ακόμα και στο δρόμο προς τη δουλειά τους.

zodia-zvdia-22

Οι προτιμήσεις τους είναι απλές και παρόλο που τα καυτερά, καρυκευμένα φαγητά ανήκουν στο ζώδιό τους εξαιτίας του Άρη που είναι κυβερνήτης του, πολλοί Κριοί προτιμούν πιο ήπιες τροφές, όπως ζυμαρικά, πατάτες και άσπρες σάλτσες.

Συχνά τους αρέσουν οι κιτροειδείς γεύσεις του Ήλιου, και το κέικ λεμόνι είναι το αγαπημένο τους. Το ψωμί και το τυρί, σαν σάντουιτς ή σε φοντί, είναι μια ακόμη των Κριών.

Ωστόσο πρέπει να ελέγχουν τα λιπαρά που παίρνουν και ειδικά στα καταστήματα «φαστ φουντ».

Στους Κριούς αρέσει η αμεσότητα του μαγειρέματος, μπροστά στους καλεσμένους τους και χαίρονται να σερβίρουν πάντα τα φοντί και φλαμπέ- ιδιαίτερα κατάλληλος τρόπος παρασκευής φαγητών για ένα ζώδιο της Φωτιάς. Πολλοί Κριοί άντρες, που συνήθως δεν τους αρέσει να τους βλέπουν να μαγειρεύουν στην κουζίνα, είναι στην πραγματικότητα τα κατάλληλα χέρια για την ψησταριά.